Ανοιχτός κοινωνικός χώρος στα ΜέγαραΤροφοδοσία RSS

Ομάδα βιβλιοθήκης

 

Η συγκρότηση και η λειτουργία της βιβλιοθήκης αποτελεί μια δυναμική υποδομή ενάντια στην ημιμάθεια, την αποχαύνωση και τις «κουλτουροκαταστάσεις» που βασιλεύουν γύρω μας. Αποτελεί ένα δυναμικό εγχείρημα για την προώθηση της αυτομόρφωσης με σκοπό η γνώση να επιστρέψει πίσω σε εμάς, αποτελώντας ένα όπλο στα χέρια μας.

Η αυτοδιαχειριζόμενη βιβλιοθήκη είναι συνεχώς εμπλουτιζόμενη με βιβλία θεωρητικά, πολιτικά, ιστορικά, λογοτεχνικά, τα οποία προέρχονται είτε από δωρεές, είτε από αγορές που έχουν πραγματοποιηθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ξεκινήσει προσπάθεια ηλεκτρονικής καταγραφής όλων των βιβλίων, έτσι ώστε να είναι διαθέσιμα και για ηλεκτρονική αναζήτηση.

Επίσης, στόχος της ομάδας είναι να φιλοξενεί και να οργανώνει βιβλιοπαρουσιάσεις συλλογικών εκδοτικών εγχειρημάτων ή και συγγραφέων που το επιθυμούν.

Τέλος, αρμοδιότητα της ομάδας αποτελεί η συγκέντρωση και η αρχειοθέτηση πολιτικών και κινηματικών εφημερίδων, περιοδικών και λοιπων εντύπων από τον χώρο της αριστεράς έως τον αναρχικό και τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο, που θα είναι διαθέσιμα σε όποιον το επιθυμεί.

Η βιβλιοθήκη θα είναι ανοικτή για δανεισμό βιβλίων στο σπίτι, για μελέτη στο στέκι και θα είναι διαθέσιμη όλες τις ημέρες ανοίγματος του στεκιού, δηλαδή κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο μετά τις 6μ.μ.

Leave a Reply

css.php